למרבה הצער, המעבר מ"מאהבה למלחמה" הוא תופעה נפוצה בתהליכי גירושין. תהליכי גירושין אינם רק הליך משפטי, אלא גם זירה רגשית, שבה תסכולים, כאבים וכעסים יכולים לצאת החוצה בדרכים פוגעניות, לעיתים באמצעות אמירות פוגעניות כלפי הצד השני.
משרד עו"ד מימון פאר עוסק בליווי וייצוג בתביעות לשון הרע ופגיעה בפרטיות אשר עלולים להתרחש כתוצאה מסכסוכים בתוך המשפחה. הניסיון הרב שצברנו, מאפשר לנו לנתח את הסיטואציה, לייצג את האינטרסים שלך ולפעול בצורה אקטיבית לקבלת פיצוי כספי מן הצד הנגדי. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-2567191 ונשמח לעמוד לרשותך.
מהו לשון הרע בהקשר של הליכי גירושין?
על פי עו"ד גילי גולדברג הורוביץ – מגשרת גירושין מוסמכת מטעם לשכת עורכי הדין, הסכסוכים המלווים את הפרידה והליך הגירושין עלולים להוביל להתנהגויות הרסניות ובהן הפצת לשון הרע.
לרוב, לשון הרע בגירושין מתבטא בפרסום מידע כוזב או מעוות על הצד הנגדי במטרה לפגוע בשמו הטוב, בכבודו או במעמדו החברתי. בין הדוגמאות השכיחות ללשון הרע והוצאת דיבה בגירושין ניתן למצוא:
- הצגת הצד הנגדי כלא כשיר להורות – הטחת האשמות על הזנחה, אלימות או התנהגות לא הולמת כלפי הילדים.
- פגיעה במוניטין המקצועי – הפצת שמועות כוזבות על התנהלות לא אתית בעבודה או בעסק הפרטי.
- הצגת הצד הנגדי כאדם בעל מאפיינים שליליים – הטחת האשמות על בגידה, התמכרויות או הפרעות נפשיות.
על פי עו"ד גילי גולדברג הורוביץ, על מנת למנוע תופעות של לשון הרע, הוצאת דיבה ופגיעה בפרטיות בני הזוג יכולים לפעול להליכי גישור גירושין אשר יכולים למנוע הידרדרות למלחמה משפטית. בנוסף, מומלץ להימנע מלהפיץ שמועות שליליות על הצד הנגדי, לשמור על תקשורת עניינית (גם אם קשה) ולפנות לקבלת ייעוץ משפטי אשר יאפשר להפיג את החששות מהלא נודע ולהכיר את הזכויות והחובות המשפטיות בהליך הגירושין.
חשוב לזכור כי למרות שהפוטנציאל הפוגעני של אמירות מסוימות הוא גבוה, ישנה הגנה משפטית שמוענקת לאמירות שנעשות במסגרת הליך משפטי, בתנאי שהן נאמרות בתום לב וכחלק מהליך הגירושין. עם זאת, כאשר הטענות מפורסמות מחוץ לכותלי בית המשפט או מופנות למעגלים נוספים – כמו מעסיקים, חברים או משפחה – הן עלולות להיחשב כעבירת לשון הרע.
במקרים שבהם מוכח כי אחד מבני הזוג השמיע לשון הרע נגד השני, ניתן לתבוע פיצוי כספי מהצד הפוגע. חוק איסור לשון הרע מאפשר פיצוי ללא הוכחת נזק בסכום של עד 70,000 ש"ח או עד 140,000 ש"ח אם האמירה נעשתה בכוונה תחילה.
לסיכום, בהליכי גירושין בני זוג עשויים להשמיע טענות קשות אחד על השני כדי להשיג יתרון משפטי או כדי לשחרר כעסים רגשיים. לעיתים קרובות, לשון הרע והוצאת דיבה בגירושין יכולה להחמיר את המצב בין בני הזוג, לקרוע את המשפחה ולהתיר צלקות עמוקות על הילדים. חשוב להבין את המשמעות המשפטית והרגשית של המילים ולהיעזר באנשי מקצוע על מנת לנהל את ההליך בצורה מכבדת, מקצועית ומותאמת אישית.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד גילי גולדברג הורוביץ – מגשרת גירושין בזכרון יעקב אשר מציעה פתרונות גישור וישוב סכסוכים בתוך המשפחה. אם אתם מחפשים שירותי גישור גירושין בחיפה, גישור גירושין בחדרה או גישור גירושין בנתניה – המשרד הוא הכתובת!