לעיתים קרובות, הליכי גירושין אשר מערבים לא מעט ממון, אמוציות ותחושות הופכים את בני הזוג שעד אתמול הציגו חזית מאוחדת לאויבים מרים. למרות המשפט הידוע "שבאהבה ובמלחמה הכל מותר" – המציאות, מוכיחה אחרת.
במאמר זה אציג את הצד האפל של הליכי הגירושין וכיצד מומלץ לנהוג בשביל להימנע מתביעה על הוצאת דיבה ולשון הרע במסגרת הליכי הגירושין.
משרד עו"ד מימון פאר עוסק בליווי, ייעוץ וייצוג בתביעות לשון הרע ופגיעה בפרטיות ב. הניסיון הרב שצברנו מאפשר לנו לנתח את הסיטואציה בעיניים משפטיות, לבנות אסטרטגיה מותאמת אישית ולייצג את האינטרסים שלך מול הצד הנגדי בהליך המשפטי לצורך קבלת פיצוי כספי או לצורך שלילת הטענות נגדך. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-2567191 ונשמח לעמוד לרשותך.
לשון הרע בגירושין
לצערנו, לא מעט מקרי גירושין אשר מגיעים לפתחם של בתי המשפט לענייני משפחה או בתי הדין הרבניים מרחיבים את הקרע בין בני הזוג, מובילים להכפשות הדדיות וחצייה של לא מעט גבולות אדומים.
על פי חוק איסור לשון הרע, תשכ”ה-1965, כל פרסום אשר נועד להשפיל, לבזות או לפגוע באדם מהווה הוצאת דיבה ולשון הרע. במקרים אלה, הצד הנפגע רשאי להגיש תביעה לפיצוי כספי אשר יכולה להגיע עד 50,000 ₪ ללא הוכחת נזק ו – 100,000 ₪ במידה והנפגע הצליח להוכיח כוונה לפגיעה, פגיעה כלכלית וכדומה.
לפי עו"ד גירושין ליאור אבן עזרא, אם בעבר מספר התביעות בגין לשון הרע בגירושין היה מצומצם מאוד, בשנים האחרונות לאור התפתחות המדיה הדיגיטלית, הרשתות החברתיות ואפשרויות הפרסום העצמאיות – מספר התביעות ההדדיות בין בני זוג על מקרים של הוצאת דיבה ולשון הרע גדל בצורה משמעותית במיוחד.
לעיתים קרובות, הלחץ הנפשי, הכלכלי וההתפתחות הטכנולוגית אשר מאפשרת לכל אדם להפיץ את המסר לאלפי אנשים בו זמנית מגדילה את האפשרות שהפרסום יציג השמצות, פרטים אישיים או אינטימיים במיוחד. בנוסף, החשיפה הדיגיטלית ברשתות החברתיות לא נעלמת, כך שהפגיעה יכולה להיות מתמשכת לאורך שנים רבות.
מלחמות מתחילות כשאתה רוצה, אך אינן מסתיימות כשאתה מבקש – ניקולו מקיאוולי
במהות, הוצאת דיבה ולשון הרע היא עבירה אזרחית, אשר בקלות רבה יכולה להסלים ולהתגבש לכדי עבירה פלילית אשר העונש עליה יהיה לא רק כספי אלא גם מאסר בפועל.
במקרים רבים, בטרם דברים יוצאים משליטה על ידי שיימינג ברשתות החברתיות (פייסבוק, טוויטר, אינסטגרם וכדומה), הגשת תלונות שווא במשטרה או יצירת קשר עם גורמי מפתח בחייו של הצד הנגדי (משפחה, חברים, מקום העבודה וכדומה) – מומלץ להגיע אל גישור גירושין אשר יאפשר לכל אחד מהצדדים לפרוק, לשקף ולהתקרב לצד השני.
למרות שאמצעי התקשורת, הסרטים ההוליוודיים וחלק מעורכי הדין ששים אלי קרב, רוב הליכי הגירושין בישראל מסתיימים בהסכמה בין בני הזוג. הליכי גירושין בהסכמה מעניקים לבני הזוג וודאות בנוגע לכלל הסוגיות העיקריות בהליך הגירושין (חלוקת רכוש משותף, מזונות ילדים, הסדרי שהות וכדומה) ומעוגנים מבחינה משפטית בהסכם הגירושין על ידי הצוות המשפטי שמלווה את בני הזוג.
לסיכום, כל מאבק גירושין עלול להוביל את אחד מבני הזוג לפרסם הכפשות, שקרים ואמירות לשון הרע על הצד הנגדי. חשוב להבין כי בתי המשפט לענייני משפחה או בתי הדין הרבניים רואים בחומרה מקרים של פרסום לשון הרע והוצאת דיבה במסגרת הליכי הגירושין – כך שמומלץ להיזהר ולחשוב פעמיים לפני כל פרסום שעלול להתפרש כפרסום פוגעני, שקרי או מניפולטיבי לצורך הפעלת לחץ בלתי סביר במסגרת הליך הגירושין.