בשנים האחרונות, ישנו גידול משמעותי בהגשת תביעות לשון הרע והוצאת דיבה על ידי שוטרים כנגד אזרחים מהשורה.
לעיתים קרובות, הטריגר לתביעה נוצר כתוצאה משיימינג (ביוש) משמעותי אשר מתבצע נגד השוטרים ברשתות החברתיות (פייסבוק, טוויטר, אינסטגרם וכדומה) על רקע עבודתם.
משרד עו"ד מימון פאר בעל ניסיון רב בייצוג של תובעים ונתבעים בתביעות לשון הרע, הוצאת דיבה ופגיעה בפרטיות. אם נפגעת מפרסום לשון הרע או מנגד קיבלת מכתב התראה לפני נקיטת הליכים, זה בדיוק הזמן ליצור עימנו קשר ב – 072-2567191 – אנו נשמח להעניק לך ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך.
לשון הרע והוצאת דיבה נגד שוטרים בתפקיד
באופן טבעי, פעילות האכיפה המשטרתית מובילה לחיכוכים בלתי נמנעים בין השוטרים לבין האזרחים – לעיתים, חיכוכים אלה לא מסתיימים ברגע מתן הדו"ח לאזרח אלא זוכים לתהודה, פגיעה והכפשה מצד האזרח אשר מרגיש שנעשה לו עוול משמעותי.
אחד המקרים הזכורים ביותר הוא המקרה של ליהיא גרינר אשר נתפסה משתמשת בטלפון הנייד בזמן נסיעה. בזמן כתיבת הדו"ח המשטרתי, ליהיא העלתה סרטון לאינסטגרם אשר במהלכו העליבה את השוטר עם אמירות כמו " זה תימני קטן שנראה כמו התחת שלי, רושם לי עכשיו דו”ח…” או " אלוהים. יש לאנשים חיים, לא כמוך".
מקרה זה עדיין מתברר בבית משפט השלום בפתח תקווה וכל הצדדים מחכים לפסיקת בית המשפט. פסקי דין אחרים שניתנו לאחרונה קבעו לשוטר שכונה "טיפש נאלח ומנוול" פיצוי של 85,000 ₪ או לשוטר אחר שכונה "המיץ של הזבל" פיצוי של 30,000 ₪.
על פי פרסומים בתקשורת, על מנת למזער את תופעת השיימינג ופגיעת הפרטיות ברשתות החברתיות המשטרה מנטרת את הפרסומים הפוגעניים ברשת. כמו כן, בשנים האחרונות מונה "קצין שיימינג" אשר מסייע לשוטרים אשר מעוניינים להגיש תביעה אזרחית כנגד אזרחים אשר פרסמו אמירות לשון והרע ודיבה במרחב הסייבר.
פיצוי כספי בגין לשון הרע והוצאת דיבה לשוטרים
על פי חוק, שוטרים אשר נפגעו מאמירות לשון הרע והוצאת דיבה ברשת יכולים להגיש תביעה אזרחית לפיצוי כספי של עד 50,000 ₪ ללא הוכחת נזק ו – 100,000 ₪ או יותר במידה ויצליחו להוכיח כי האמירה בוצעה עם כוונת זדון.
חשוב לציין כי במקרה של הגשת תביעה בגין לשון הרע והוצאת דיבה, מומלץ לאתר עורך דין אשר מתמחה בסוגיות לשון והרע והוצאת דיבה ולא כל עורך דין בפתח תקווה, תל אביב או ירושלים יתאים לנושא. עו"ד אשר מתמחה בתביעות לשון והרע והוצאת דיבה יוכל לבדוק את פרטי המקרה בעין מקצועית, לקבוע את הנזק בהתאם לחקיקה והפסיקה הנוכחית ולהשיג את הפיצוי הכספי הגבוה ביותר.
לסיכום, פעילות האכיפה המשטרתית בשילוב עם הרשתות החברתיות (פייסבוק, טוויטר, אינסטגרם וכדומה) הן פתח לעימותים, מחלוקות והכפשות של שוטרים/אזרחים מהשורה.
משרד עו"ד מימון פאר בעל ניסיון רב בייצוג של תובעים ונתבעים בתביעות לשון הרע, הוצאת דיבה ופגיעה בפרטיות. אם חלילה נפגעת מפרסום לשון הרע והוצאת דיבה או שקיבלת מכתב התראה מעורך דין לפני נקיטת הליכים נגדך, אנו מזמינים אותך ליצור עימנו קשר ב – 072-2567191 ולקבל ייעוץ משפטי ראשוני, מותאם ואישי, ללא כל התחייבות מצידך.