הזכות לפרטיות היא חלק מזכויות האדם הבסיסיות, הטבעיות והמהותיות להן זכאי כל אדם באשר הוא.
על פי חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א – 1981, פגיעה בפרטיותו של אדם היא עבירה פלילית אשר העונש עליה הוא עד 5 שנות מאסר ובגינה ניתן גם להגיש תביעת נזיקין אזרחית.
לצערנו, בשנים האחרונות כתוצאה מהתפשטות האינטרנט והטלפונים החכמים לתחומים רבים בחיינו, אנו עדים בישראל לתופעה מטרידה של שחיקה וכרסום בפרטיות של כל אחד ואחת מאיתנו.
משרד עו"ד מימון פאר, בעל ניסיון רב שנים בהגשת תביעות פיצויים מורכבות בגין פגיעה בפרטיות, לשון הרע והוצאת דיבה. אם פרטיותך נפגעה ניתן להגיש תביעת נזיקין אזרחית בהתאם לפקודת הנזיקין, אשר תסב נזקים כלכליים משמעותיים לפוגע (המפרסם) – לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-2567191 ונשמח לעמוד לרשותך!
מהי פגיעה בפרטיות?
הזכות לפרטיות מעוגן בפסיקה הישראלית בחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א – 1981 ובחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו.
להבדיל מפרסום לשון הרע או הוצאת דיבה אשר מוגשות על פרסום מידע שקרי – תביעות פגיעה בפרטיות עוסקות בפרסום מידע אמיתי אשר הושג בדרכים לא חוקיות או פורסם ללא רשות במטרה להסב פגיעה לאדם.
סעיף 2 לחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א – 1981 מגדיר פגיעה בפרטיות בצורה הבאה:
- בילוש – כאשר מתחקים, בולשים ומטרידים אדם כלשהו.
- צילום – כאשר מצלמים אדם שהוא לבדו, ללא ידיעתו.
- פגיעה בצנעת הפרט – כאשר פוגעים בצנעת הפרט של אדם ומפרסמים עליו צילומים או פרטים אישיים בפומבי (נטייה מינית, מצב בריאותי, מצב משפחתי, פרטים מהעבר וכדומה).
- העתקת מכתב – כאשר מעתיקים ומפרסמים תוכן של מכתב או כתב כלשהו (אימייל, SMS, הודעת וואטסאפ וכדומה), ללא ידיעתו ורשותו של האדם.
- התחזות – כאשר ישנו שימוש בשמו, תמונתו או קולו של אדם כלשהו.
- סודיות – כאשר ישנה הפרה של חובת סודיות שנקבעה בהסכם מפורש או משתמע (מנסיבות האירוע).
הגשת תביעה לפיצויים כספיים בגין פגיעה בפרטיות
אין ספק שההתפתחות הטכנולוגית המואצת בישראל ובעולם הביאה לשחיקה ופגיעה מהותית בפרטיות האדם. להבדיל מבעבר, היום כל אחד מאיתנו חשוף לאיומי פריצה או פגיעה בפרטיות (פרסום צילום או וידאו חושפני, התחזות וכדומה) שיכולים להתבצע בתוך שניות בודדות ולהפוך עלינו את עולמינו.
לדוגמא, רק בשנתיים האחרונות נחשפנו למקרי הפצת הסרטונים והתמונות החושפניות של הזמרת עדן בן זקן ושל השדרנית שרון פרי – פרסומים אלה הסבו לנפגעות נזק ועוגמת נפש ממשית.
על פי חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א – 1981, פגיעה בפרטיות היא עוולה אזרחית אשר בגינה ניתן להגיש תביעה לפיצויים של עד 50,000 ₪ ללא הוכחת נזק או 100,000 ₪ ללא הוכחת נזק במידה ויוכח בבית המשפט כי למפרסם הייתה כוונת זדון.
פעמים רבות, תביעות פיצויים אזרחיות בגין פגיעה בפרטיות הן תביעות מורכבות וקשות במיוחד מכיוון שלעיתים קרובות ישנו קושי ראייתי אמיתי בהוכחת הנזק. כמובן, שאם ניתן להוכיח נזק כלשהו, הפיצוי הכספי יכול להגיע לסכומים גבוהים הרבה יותר.
לסיכום, במידה ופרטיותך נפגעה, מומלץ להתייעץ עם עורך דין מומחה לתביעות פרטיות אשר יוכל לייצג ולהתאים עבורך את דרך הפעולה הנכונה ביותר. עורך דין המתמחה בפגיעה בפרטיות, יכול להיות ההבדל בין תביעה מוצלחת לבין תביעה שתדחה על ידי בית המשפט.
משרד עו"ד מימון פאר מייצג תובעים ונתבעים בתביעות פרטיות, לשון הרע ותביעות דיבה בפריסה ארצית. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-2567191 ונשמח לעמוד לרשותך!