חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965 עוסק בהגנה על כבודו ושמו הטוב של אדם באמצעות הטלת איסור על פרסום אמירות אשר עלולות להשפילו, לבזותו ולפגוע בו.
אדם (יחיד או תאגיד) אשר נפגע מאמירות לשון הרע והוצאת דיבה, רשאי להגיש תביעה לפיצוי בגין לשון הרע עד 50,000 ₪ ללא הוכחת נזק ו – 100,000 ₪ במידה ויצליח להוכיח כי הפרסום בוצע בזדון עם כוונה אמיתית לפגוע בו.
משרד עו"ד מימון פאר מתמחה בהגשת תביעות בגין לשון הרע, הוצאת דיבה ופגיעה בפרטיות בפריסה ארצית. אם פורסמה נגדך אמירת לשון הרע, צור עימנו קשר ב – 072-2567191 ונשמח להעניק לך ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך!
מהי לשון הרע?
על פי סעיף 1 ו – 2 בחוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965, אמירת לשון הרע היא אמירה שפרסומה ברבים עלולה להשפיל, לבזות או לפגוע באדם ומשלח ידו. עוולת לשון הרע אינה מוגבלת להתבטאות בכתב או בעל פה – פרסום לעניין לשון הרע יכול להיות גם באמצעות ציור, דמות, תנועה או צליל.
על פי החוק, עוולת לשון הרע יכולה להוות עוולה אזרחית בגינה ניתן להגיש תביעת פיצויים כספית ובמקרים קיצוניים, אף להבשיל ולהתגבש לכדי עבירה פלילית.
הגשת תביעה בגין לשון הרע
לצערנו, הפסיקה בתחום לשון הרע, איננה רחבה מספיק כמו בתחומים משפטיים אחרים (גירושין, פשיטת רגל וכדומה). עובדה זו מקשה מאוד על כל המעורבים (עורכי הדין והלקוחות כאחד), מכיוון שקשה מאוד לצפות את עמדתו של בית המשפט בכל מקרה ומקרה.
פעמים רבות, ישנה התנגשות בין חופש הביטוי לבין חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965 וחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו. לכן, לפני קבלת החלטה בתביעה, בית המשפט יבחן את פרטי ונסיבות המקרה על פי מבחן האדם הסביר – במידה וכל אדם סביר, היה נפגע מהפרסום – יפסק פיצוי ולהיפך.
במקרים בהם לא ניתן להוכיח נזק בצורה מובהקת, ניתן להגיש תביעת לשון הרע לפיצוי בסדר דין מהיר ללא הוכחת נזק של עד 75,000 ₪ או להגיע לפשרה אשר תהיה מקובלת על שני הצדדים.
לסיכום, טרם הגשת תביעת נזיקין אזרחית על לשון הרע, מומלץ להתייעץ עם עורך דין מומחה בלשון הרע והוצאת דיבה אשר יוכל לבדוק את פרטי ונסיבות המקרה בעין מקצועית, לקבוע מה היקף הנזק והאם ניתן להוכיח נזק כלשהו.
משרד עו"ד מימון פאר מתמחה בתביעות לשון הרע והוצאת דיבה בפריסה ארצית. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני או להערכת שווי תביעתך, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן להתקשר עכשיו ל – 072-2567191 ונשמח לעמוד לרשותך.