אם בעבר רוב התביעות בגין לשון הרע הוגשו כנגד מפרסמים גדולים במיוחד (חברות מסחריות, עיתונים, הוצאות ספרים וכדומה) – היום, כל אחד יכול לפרסם אמירות לשון הרע בקלות על ידי שימוש ברשתות החברתיות ובראשן פייסבוק (Facebook).
בשנים האחרונות, פרסום אמירות לשון הרע והוצאת דיבה בפייסבוק הפכו לשכיחות ונפוצות ביותר. לצערנו, החקיקה במסגרת חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965, לא נותנת מענה מוחלט לנושא ופעמים רבות בתי המשפט בישראל נאלצים להתמודד עם סוגיות, שאילתות ועימותים משפטיים מורכבים תוך הסתמכות על פרשנות אישית והלך הרוח הקיים.
משרד עו"ד מימון פאר בעל מומחיות רבת שנים בתביעות לשון הרע, הוצאת דיבה ופגיעה בפרטיות. אם נפגעת מלשון הרע והוצאת דיבה בפייסבוק או אם פרסמת אמירה כלשהי אשר בגינה קיבלת מכתב התראה לפני הגשת תביעת לשון הרע והוצאת דיבה בפייסבוק – זה בדיוק הזמן ליצור עימנו קשר ב – 072-2567191 ולקבל ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך!
תביעות לשון הרע ושיימינג בפייסבוק
לצערנו, בשנים האחרונות פרסום לשון הרע בפייסבוק הפכה לתופעה שרק מתעצמת ככל שהרשת ואחוזי החדירה של פייסבוק עולים בציבור הישראלי.
תופעת השיימינג בפייסבוק יכולה לפגוע כמעט בכל אחד מאיתנו, החל מבני נוער תמימים ועד לאנשים פרטיים, אנשי עסקים או פוליטיקאים מכל קצוות הקשת הפוליטית. כמו כן, על פי חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965 גם עסקים, חנויות קטנות ובינוניות או תאגידים רשאים לתבוע פיצויים בגין עבירות לשון הרע בפייסבוק.
על פי חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965, עוולת לשון הרע, הוצאת דיבה או שיימינג בפייסבוק מתרחשת כאשר התנאים הבאים מתקיימים:
- אמירת לשון הרע (שיימינג) בפייסבוק – על פי סעיף 1, עוולת לשון הרע בפייסבוק מתרחשת כאשר פורסם דבר שעלול להשפיל, לבזות ולפגוע באדם, משרתו ומשלח ידו.
- פרסום לשון הרע בפייסבוק – על פי סעיף 2 לחוק, עוולת לשון הרע מתרחשת כאשר היא מפורסמת בפומבי. לצורך העניין, פייסבוק היא רשת חברתית אשר מהווה פלטפורמה לפרסום האמירה.
פיצוי כספי בגין לשון הרע (שיימינג) בפייסבוק
לצערנו, המחוקקים בישראל עדיין לא השכילו לקבוע גבולות גזרה ברורים ולכן פעמים רבות בית המשפט נדרש להפעיל את שיקול דעתו הבלעדי בסוגיה שמונחת לפניו על פי עיקרון "מבחן האדם הסביר".
על פי סעיף 7 א' לחוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965 אדם אשר נפגע מפרסום לשון הרע בפייסבוק רשאי לתבוע פיצוי כספי של עד 50,000 ₪ ללא הוכחת נזק או פיצוי כספי של עד 100,000 ללא הוכחת נזק במידה והוא הצליח להוכיח כי האמירה פורסמה במטרה לפגוע בו.
פעמים רבות, למרות שברור לכל בר דעת כי נוצר נזק כלשהו לתובע אשר נפגע מאמירת לשון הרע בפייסבוק – קשה עד בלתי אפשרי להוכיח ולכמת אותו מבחינה משפטית. כתוצאה מכך בעידן הרשתות החברתיות, סעיף 7 א' לחוק איסור לשון הרע הופך לאחד מהסעיפים העיקריים בחוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965.
לסיכום, רשתות המדיה החברתית ובראשן פייסבוק (Facebook) הפכו את היוצרות – היום, כל אחד מאיתנו יכול להפיץ מסרים, תכנים ופרסומים למאות ואלפי אנשים בלחיצת כפתור אחת. עובדה זו יוצרת במה לעימותים ומחלוקות רבות בנושאי שיימינג, לשון הרע והוצאת דיבה בפייסבוק.
אם נפגעת מלשון הרע והוצאת דיבה בפייסבוק או שקיבלת מכתב התראה לפני הגשת תביעת לשון הרע נגדך, אנו מזמינים אותך ליצור עימנו קשר ב – 072-2567191 ולקבל ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך.
משרד עו"ד מימון פאר מתמחה בתביעות לשון הרע והוצאת דיבה בפייסבוק כאשר השירותים המשפטיים ניתנים בכל הערכאות המשפטיות בפריסה ארצית.