פרסום לשון הרע בוואטסאפ (WhatsApp) או בקבוצות וואטסאפ (WhatsApp) במסגרת שיחה בין שני אנשים ויותר, אינם נחשבים מוגנים ופרטיים על פי החוק הישראלי.
חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965 נועד להגן על כבודו ושמו הטוב של אדם (יחיד או תאגיד). במקרים של הפרת חוק איסור לשון הרע בוואטסאפ, ניתן להגיש תביעת נזיקין אזרחית לפיצוי בגין לשון הרע בוואטסאפ (WhatsApp) של עד 50,000 ₪ ללא הוכחת נזק כלשהו או עד 100,000 ₪ ללא הוכחת נזק במידה והפרסום בוואטסאפ (WhatsApp) בוצע עם כוונה ומטרה לפגוע באדם (יחיד או תאגיד).
משרד עו"ד מימון פאר בעל ניסיון רב והצלחות בתביעות לשון הרע והוצאת דיבה בוואטסאפ (WhatsApp). במידה ונפגעת מלשון הרע בוואטסאפ (WhatsApp) או שקיבלת מכתב התראה לפני הגשת תביעת לשון הרע והוצאת דיבה בנושא – אנו מזמינים אותך ליצור עימנו קשר ב – 072-2567191 וליהנות מייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך!
פרסום לשון הרע בוואטסאפ (WhatsApp)
בשנים האחרונות, קבוצות והודעות וואטסאפ (WhatsApp) הפכו לצינור וכלי להעברת מסרים, מידע וסרטונים בין חברי הקבוצה. כל אחד מאיתנו חבר באינספור "קבוצות וואטסאפ סגורות" בהתאם לאופי ותחומי העניין שלו.
פעמים רבות אמירת לשון הרע או הודעת שיימינג שפורסמה בקבוצת הוואטסאפ (WhatsApp) הסגורה של העבודה, ההורים, הכיתה או אפילו של המשפחה הקרובה יכולה להמשיך ולהתגלגל למקורות נוספים בצורה ויראלית עד לאיבוד שליטה מוחלט.
חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965 הישראלי אינו עושה הפרדה בין פרסום לשון הרע בקבוצת וואטסאפ (WhatsApp), בלוג או בעיתונות מסורתית. על פי סעיף 1 ו – 2 בחוק איסור לשון הרע, עבירת לשון הרע בוואטסאפ (WhatsApp) מתקיימת כאשר אמירת לשון הרע מפורסמת ל – 2 אנשים או יותר.
במקרים אלה, ניתן להגיש תביעה לפיצוי כספי נגד 2 גורמים עיקריים:
- מפרסם לשון הרע – האדם אשר פרסם את אמירת לשון הרע בקבוצת הוואטסאפ (WhatsApp). אמירת לשון הרע היא פרסום אשר בא לבזות, להשפיל או לפגוע בפרנסתו של אדם (יחיד, חברה או תאגיד) כלשהו.
- מנהל קבוצת הוואטסאפ (WhatsApp) – לכל קבוצת וואטסאפ (WhatsApp) ישנו מנהל בודד או מספר מנהלים אשר אחראים עליה. נכון להיום, המחוקק עדיין לא השכיל להגדיר בצורה ברורה מהי אחריות מנהל קבוצת הוואטסאפ (WhatsApp) בעת הפצת לשון הרע אך לפי פסק דין שניתן לאחרונה כנגד מנהל קבוצת פייסבוק – ניתן להסיק כי לצוות הניהול ישנה אחריות למה שנכתב בקבוצה (במיוחד אם הקבוצה מונה עשרות, מאות או אלפי אנשים שעלולים להיחשף לפרסום).
לסיכום, וואטסאפ (WhatsApp) נחשבת בציבור הרחב לאמצעי תקשורת לגיטימי, קל וזמין במיוחד – לכן, פעמים רבות אנו נתקלים במשתמשים שידם קלה על המקלדת הווירטואלית. לצערנו, כמעט בכל קבוצת וואטסאפ (WhatsApp) מרובת משתמשים ניתן למצוא מסרים, תגובות וסרטונים אשר מתבססים על חצאי אמת, שמועות ורכילות ומהווים לשון הרע והוצאה דיבה בצורה מובהקת.
במידה ונפגעת מפרסום לשון הרע והוצאת דיבה בוואטסאפ (WhatsApp) או לחילופין, קיבלת התראה על תביעת לשון הרע בקבוצת וואטסאפ (WhatsApp) – עליך לפנות במהרה לעורך דין אשר מתמחה בסוגיות לשון הרע והוצאת דיבה.
משרד עו"ד מימון פאר מייצג תובעים ונתבעים בתביעות לשון הרע, הוצאת דיבה ופגיעה בפרטיות בפריסה ארצית. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני ומותאם לסיטואציה שעומדת בפניך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-2567191 ונשמח לעמוד לרשותך.